Den første lille gris byggede sit hus af strå, og det skulle vise sig at være en rigtig dårlig idé. Det var ingen sag for den store stygge ulv at blæse huset omkuld, og den lille gris måtte flygte hen til sin bror for at undgå at blive ulvens næste måltid.
Men nu om dage kan der bygges et hus af strå, som du sagtens kan bo i. Ingen ulv – eller storm og vind og vejr – kan ødelægge det, og denne type af hus er en del af en bæredygtig fremtid.
Tidligere har det ikke være ualmindeligt at bruge strå sammen med ler mellem husets træskelet for at danne væggene, og mange arkæologiske udgravninger har vist, at dette var en helt almindelig måde at bygge på. En metode der stadig bruges af mange naturfolk verden over.
Mindre kan også gøre det, hvis du ikke vil bygge dit helt eget hus, og det kan være alt fra stråtag over til strå som en del af hverdagen. For det er ikke uden grund at naturmaterialer er på vej tilbage i arkitekturen.
Det er for det første en ressource, der er til at skaffe for de fleste. Med måde naturligvis. Men det er også af den grund, at naturen kan levere løsninger, som det menneskeskabte ikke kommer i nærheden af. Det gælder om at genfinde de bedste løsninger, for den vej gennem kan der skabes bæredygtige bygninger, der er sunde at bo i, og som ikke koster på samme måde at fremstille.